Jyyväskylä, HH1

Hippoksen ilta lähes taianomainen C2 AAA-sarjassa

JYP ja KalPa tarjosivat vauhdikkaan, kiihkeän ja dramaattisen kiekkokamppailun Hippoksen pimenevässä lauantai-illassa.

1. ERÄ:

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. KalPa tiedettiin liikkuvaksi, pelaavaksi ryhmäksi ja ennakkoasetelmat pitivät täysin paikkaansa: molemmat joukkueet olivat tulleet pelaamaan eivätkä peruuttelemaan.

Erän alkupuolella KalPan hyvä liike sekä syvältä paineistava pelityyli avasivat muutamia maalipaikkoja, mitkä JYP-vahti Eelis Korpela kuitenkin nollasi eleettömän tyylikkäästi. Ottelun edetessä JYP lisäsi myös omaa liikettään ja tilanteet aaltoilivat päästä päähän. Erän lopulla KalPa-hyökkäys loi avausjakson parhaan maalipaikan, johon Eelis Korpela vastasi kuitenkin loistokkaalla patjatorjunnallaan: Ei maalia - todellinen game saver! Erätauolle suunnattiinkin lukemissa 0-0. Maalivahtien torjunnat: Eelis Korpela, JYP: 7 torjuntaa, Jami Pasanen, KalPa: 10 torjuntaa.

2. ERÄ:

Toinen erä alkoi vahvassa JYP-komennossa. Kenttämestarin erikoinen avasi JYP:lle tekopaikan jo ensiminuutilla eikä joukkueemme jättänyt auennutta mahdollisuutta käyttämättä. Ajassa 20:43 JYP:n maalilaulu kajahti ilmoille Tatu Pietiläisen osumalla. Syötön osumaan tarjoili Santeri Koskela.

Ajassa 26:10 KalPan Vili Halonen kuittasi lukemat vielä tasoihin 1-1, mutta JYP ei tästä häkeltynyt. Päinvastoin, JYP aloitti melkoisen hurrikaanin: joukkueen liike ja kamppailuvoima olivat erinomaisella tasolla eikä aikaakaan, kun JYP siirtyi jälleen kuskin paikalle. Ensin puolustaja Kalle Kilpinen napautti JYP johdoksi 2-1 (aika 27:59) ja pian perään ajassa 29:03 Joakim Kemell korjasi lukemiksi jo 3-1 Sami Salon syötöstä.

Työteliäs, luisteleva ja taklaava JYP jatkoi painostamista, pitäen samalla KalPan tiukasti pihdeissään. Erän lopulla työnteko myös palkittiin ja JYP siirtyi nopeaan tahtiin jo turvallisen tuntuiseen johtoon: pistenikkareina kunnostautuivat Jarno Närhi, syöttäjänä Niko Liiri (4-1, aika 37:11) sekä Santeri Koskela (5-1, aika 37:42). Maalivahtien torjunnat: Eelis Korpela, JYP: 11 torjuntaa, Jami Pasanen, KalPa: 6 torjuntaa.

3. ERÄ:

Erätauolla KalPan kopista raikui hallin käytäville saakka tiukahko palautekeskustelu. Olisiko jopa taikakeinoja käytetty, sillä erän alkaessa jäälle luisteli uudistunut ja todella sisuuntunut KalPa-ryhmittymä. KalPa ei olisi vielä antautunut. Joukkue suoritti myös maalivahtivaihdoksen ja veräjänvartijaksi luisteli Eikka Kokkonen.

Kenties JYP:n puseroon oli myös hiipinyt pienoinen hyvänolon tunne, sillä vahvan 2. erän jälkeen pelin ote annettiin kovin helposti ärsytetylle vastustajalle. Eikä KalPa käyttänyt tarjottua tilaisuutta hyödyntämättä: ajassa 42:25 KalPan Lauri Kinnunen kavensi lukemiksi 5-2. JYP-hyökkääjä Jarno Närhen kiinnipitämisjäähyä ei myöskään ehditty istua kuin 10 sekuntia, kun lukemat muuttuivat jo 5-3:een ajassa 44:29. YV-maalintekijänä toimi muutama vuosi sitten JYP:ssäkin viilettänyt KalPa-kärki Jeremi Tammela.

Osumat lisäsivät pelin intensiteettiä ja huumaavan vauhdin lisäksi laidat ryskyivät taklausten voimasta. KalPa pyrki selvästi päättämään joka tilanteensa suoraviivaisesti laukaukseen ja vaikka JYP:kin oli jälleen herännyt pelaamaan, välähti punalamppu pian JYP-päädyssä. Ajassa 47:50 lukemat olivat jo 5-4 (maalintekijänä KalPan Elias Koponen) ja vain vajaata minuuttia myöhemmin tasan 5-5 (aika 48:41, maalitekijänä KalPan Kalle Salonen)! Herätys JYP!

JYP:n aikalisän jälkeen pelin vauhti oli huimaa ja jännitys suorastaan käsin kosketeltavissa. JYP hallitsi jälleen aavistuksen pelitapahtumia mutta Eikka Kokkosen tulikuuma hanskakäsi piti KalPa-maalin kuin noiduttuna koskemattomana. KalPa loi myös muutamia erinomaisia maalipaikkoja, jotka JYP kuitenkin neutralisoi Eeliksen ja JYP-puolustuksen toimesta. Tilanteiden valossa maali suorastaan roikkui ilmassa ja kumpi tahansa joukkue saattaisi pian iskeä arvokkaan johto-osuman. Olisivatko KalPan erätauon taikatemput liikaa JYP:lle vai keittäisikö JYP-ryhmä viimein tehokkaan vastaseerumin?

Erän viimeisellä minuutilla alkoi tapahtua. Ajassa 59:41 JYP:n Joakim ”Joksu” Kemell karkasi läpiajoon ja KalPan Paavo Hämäläinen oli pakotettu rikkeeseen. Rangaistuslaukaus! Pauhaava yleisö hiljeni jännittämään mitä tuleman pitää. Joksu otti päättäväisen katseen KalPa-vahtiin, polkien itsensä terävään vauhtiin - napakka harhautus ja hallittu kiekon sivallus maaliin: JYP riemastuttavaan johtoon 6-5!

Viimeiset sekunnit tuntuivat lähes minuuteilta ja vihdoin summerin soidessa JYP kädet nousivat voiton merkiksi ilmaan! KalPan taikavoimien vastalääke oli löydetty viime hetkellä. Taistelun tauottua valotaululla loistivat kirkkaana loppulukemat 6-5 JYP:n eduksi. Hallinkaiuttimista kaikui ”The Winner takes it all” ja todellakin kaikki sarjapisteet jäivät tällä kertaa riemastuttavasti Jyppilään. Ottelun man of the match oli oikeutetusti Joakim ”Joksu” Kemell 2+0 tehoillaan.

Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä: Eelis Korpela, JYP: 6 torjuntaa, Eikka Kokkonen, KalPa: 11 torjuntaa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo ensi lauantaina 8.10 Kuopiossa. Odotettavissa on jälleen huikea, kenties jopa maaginen ottelu.