E2-07, E2 AA, lohko 2a, alkusarja

JYP Valkoinen - Diskos Punainen

LähiTapiola 1

Jyp07 Valkoiselle ensimmäinen tappio aluesarjassa

Jyp Valkoinen koki avaustappion vahvaksi jo etukäteen tiedetylle Diskos Punaiselle. Edellisenä päivänä pelattiin Pelikaaneja vastaan. Se ottelu oli vaikea, vaikka lopulta kääntyikin Jypille. Pelikaani-matsin jälkeen joukkue päätti yhteisesti, että Diskosta vastaan lähdetään kovalla asenteella ja tunteella.

Alla olevassa videossa tunnelmia ennen ottelua pukukopista. Pelaajahaastattelussa Eelis kertoo, että syöttöpeliä pitäisi parantaa Pelikaanit-peliin verrattuna. Eelis arvio ottelun olevan maalinpeli, ja olikin siinä aivan oikeassa.

Ottelun ensimmäinen erä oli Diskoksen. Jyp tuli otteluun valmistautuneena, mutta Diskoksen kova vauhti taisi kuitenkin yllättää joukkueen. Dise rankaisi Jypiä ekalla maalillaan ajassa 6.01. Jyp kuitenkin kuittasi maalin 20 sekuntin jälkeen. Sen jälkeen tuli ottelun magic moment, jossa Diskos hakkasi sisään kolme maalia lyhyessä ajassa ja käytännössä ratkaisi ottelun. Eka era oli Diskoksen näytöstä ja päättyi vierasjoukkueelle 2-4.

Toisessa erässä Jyp pääsi peliin mukaan ja maalintekopaikkoja syntyi paljon. Diskoksen pakisto ja mahtivireessä ollut molari kuitenkin estivät viimeistelyn. Toka erä päättyi 0-0.

Kolmas erä oli jatkumoa tokalle erälle. Jyp pystyi runnomaan peliä Disen päätyyn - toisaalta myös Disellä oli hyviä maalausmestoja. Ottelun loppupuolella tilanne oli 4-5 ja Jyp järjesteli tekopaikkoja, mutta ei sittenkään riittävästi. Lopussa Jyp yritti tasoittavaa osumaa ilman maalivahtia. Tuo yritys päättyi kuitenkin nolosti, kun sisään tulevaa pelaajaa ei osattu laittaa kentälle moken tultua sisään, ja Dise iski saman tien kiekon tyhjään maaliin Jypin ja erityisesti sen valmennuksen pyöritellessä hölmistyneenä päätään.

Tiukka ottelu päättyi siis lopulta lukemiin 4-6. Laadukas ja tasainen ottelu loppujen lopuksi. Hatunnosto kummallekin joukkueelle.