JYP Juniorit on Tähtiseura!
JYP JunioritJulkaistu: 06.04.2021 00.00

JYP Juniorit on Tähtiseura!

Seuramme on saanut merkittävän tunnustuksen pitkäaikaisesta laadukkaasta työstä urheiluseuratoiminnassa ja on näin uusi Tähtiseura. JYP Juniorit saa tunnustuksen ensimmäisenä juniorijääkiekkoseurana Jääkiekkoliiton Keskimaan alueella.

”Tähtiseurat” on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma. Tähtiseura -laatuohjelma koostuu osa-aluekohtaisista ja kaikille seuroille yhteisistä laatutekijöistä.

Laatutekijät jakautuvat neljään osioon ja niiden alateemoihin:

  1. Johtaminen ja hallinto (johtaminen, hallinto, viestintä ja markkinointi)
  2. Urheilutoiminta (urheilijan ja liikkujan polku, valmennuksen linjaus)
  3. Seuran ihmiset (voimavarat ja yhteisöllisyys)
  4. Aineelliset resurssit (talous ja olosuhteet)


Määritellyt laatutekijät saavuttaessaan seuralle luovutetaan tähtimerkkitunnus.

Tähtiseura-auditointi suoritettiin seurassamme Suomen Jääkiekkoliiton ja Keski-Suomen Liikunta ry:n toimesta maaliskuun 10.päivä vuonna 2021.

"Hieno suoritus JYP Juniorit: laadukas seuratoiminta loistaa kirkkaimmin Tähtiseuroissa. Saamanne tunnustus ei tullut vain rimaa hipoen, vaan asetetut laatukriteerit ylittyivät reippaasti. Olette erinomainen esimerkki seurasta, joka innostuu oman seuran kehittämisestä, haluaa toimia laadukkaasti sekä osaa kehittää seuraa entistä paremmaksi. Tähtiseuratunnustus ei ole vain maali, vaan myös iso kannuste jatkuvaan seuratoiminnan kehittämiseen. Olette Jääkiekkoliiton Keskimaan alueen ensimmäinen Tähtiseura, joten lämpimät onnittelut JYP Junioreille laatuprosessin upeasta läpiviennistä", toteavat Suomen Jääkiekkoliiton Keskimaan alueen aluepäällikkö Antti Hänninen sekä liittovaltuuston jäsen Heikki Louhivaara.

”Aivan mahtavaa, että Keski-Suomeen saatiin ensimmäinen jääkiekon Tähtiseura. JYP Juniorit on lasten ja nuorten urheilun todellinen laatuseura ja seuran hallinnossa ymmärretään jatkuvan kehittämisen välttämättömyys. Keski-Suomen Liikunta ylpeänä onnittelee jäsenseuraansa JYP Junioreita.”, kommentoi Keski-Suomen Liikunta ry:n seurakehittäjä Laura Härkönen

”Olemme iloisia saavuttamastamme tunnustuksesta. Tavoitteenamme on kehittää toimintaamme pelaajalähtöisesti ja pitkäjänteisesti, toiminnan laatuun, iloon ja yhteisöllisyyteen perustuen. Tähtiseura -tunnus on askel matkalla kohti visiotamme: JYP Juniorit on laadukkain jääkiekon junioriseura Suomessa”
- Petri Puikkonen, puheenjohtaja JYP Juniorit ry

”Haluan kiittää saamamme tunnustuksen myötä seuramme ihmisiä. Seuramme olemassaolo perustuu harrastajien ohella pitkälti valmentajiin, toimihenkilöihin, vanhempiin ja muihin seura-aktiiveihin, jotka tekevät upeaa työtä antaen aikaansa päivittäin lasten ja nuorten harrastamisen mahdollistamiseksi. Kiitos – yhdessä olemme JYP Juniorit!”
- Lauri Karhunen, toiminnanjohtaja JYP Juniorit ry

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen.

Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi.

Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tämän laajemman taustatuen avulla on mahdollista säilyttää liikunta osana eri elämänvaiheita ja myös kehittyä huippu-urheilijaksi asti.

Lisää Tähtiseura -laatuohjelmasta Olympiakomitean sivuilla osoitteessa: https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtis...