Ilmoittaudu JYP Junioreiden ja OP Keski-Suomen kiekkokouluun 2022-2023

Suurta suosiota nauttinut JYP Junioreiden ja OP Keski-Suomen Kiekkokoulu järjestetään tuttuun tapaan Hippoksen LähiTapiola Areenalla. Haluamme tarjota seurassamme ensiaskeleita ottaville pelaajillemme hyviä harjoitusolosuhteita sekä lasta innostavaa ja kehittävää urheilutoimintaa heti JYP Junioreiden pelaajapolun alussa.

JYP Junioreiden ja OP Keski-Suomen Kiekkokoulu kaudella 2022-2023 on suunnattu 2019-2013 syntyneille pojille ja tytöille, jotka haluavat oppia jääkiekon lajitaitoja hauskan ja innostavan toiminnan kautta.

Kiekkokoulu toteutetaan Jääkiekkoliiton Leijona-kiekkokoulu konseptilla, ja ohjaajat on koulutettu Leijona-kiekkokoulun ohjaajakoulutuksella.

Kiekkokoulu järjestetään Hippoksen LähiTapiola Areenalla sunnuntaiaamuisin, alkaen lokakuussa päättyen maaliskuun aikana. Harjoituskertoja kiekkokoulussa tulee 20 kappaletta. Ryhmien ajankohdasta informoidaan ilmoittautuneita. Kiekkokoulun hinta on 175€/kausi.

Kauden 2022-2023 kiekkokoulun toimintamaksu 175€ sisältää:

 • 20 ohjattua jääharjoitusta
 • Kiekkokoulun harjoituspaidan
 • Pelisukat
 • Jäsenmaksun

HUOM! Kiekkokoulun hinta ei sisällä vakuutusta eikä jääkiekkoliiton pelipassia. Jokaisen tulee hankkia itse Jääkiekkoliiton pelipassi ja vakuutus Olympiakomiten Suomisport -järjestelmästä. Voimassa oleva pelipassi ja vakuutus on edellytys osallistumiselle. Jääkiekkoliiton järjestelmä ohjaa pelipassin ja vakuutuksen hankinnassa pelaajan iän perusteella. Kiekkokoululaisille oikea pelipassi ja vakuutus on SEURAPASSI ja pelipassi seuraksi valitaan JYP Juniorit ry. Pelipassin ja vakuutuksen ostoon tästä linkistä https://info.suomisport.fi/ lisätietoja pelipasseista ja vakuutuksista tästä linkistä JÄÄKIEKKOLIITTO pelipassi info KLIK. Ohjeet Suomisport tunnuksen luomiseen KLIK

ILMOITTAUDU KIEKKOKOULUUN:

Saat vahvistuksen onnistuneesta lilmoittautumisesta sähköpostiisi, joten tarkistathan että vanhemman tietojen kohdalla sähköpostisi on oikein kirjoitettu.

Aikuinen/lapsi ryhmä 1 Myrskyt: Sunnuntaisin klo 9.30-10.30 (MAX.20pelaajaa) ILMOITTAUDU KLIK!

Aikuinen/lapsi ryhmä 2 Hurrikaanit: Sunnuntaisin klo 10.30-11.30 (MAX 20 pelaajaa) ILMOITTAUDU KLIK!

Kiekkokoulu ryhmä 3 Hytöset: Sunnuntaisin klo 9.30-10.30 ( MAX 50 pelaajaa) ILMOITTAUDU KLIK!

Kiekkokoulu ryhmä 4 Immoset: Sunnuntaisin klo 10.30-11.30 (MAX 50 pelaajaa) ILMOITTAUDU KLIK!


Kiekkokouluun osallistuvilla pelaajilla tulee olla vähimmäisvarustuksena kiekkokoulun harjoitustapahtumissa luistimet, jääkiekkomaila, pelihanskat tai hansikkaat, ristikollinen jääkiekkokypärä ja kaulasuoja. Täyttä jääkiekkovarustusta suositellaan kaikille pelaajille.

Kiekkokoulussa kaudella 2022-2023 on neljä ryhmää, jotka ovat jaettuna iän ja taitotason mukaan. Kiekkokouluryhmiä lisätään tarpeiden suunnassa kesän jälkeen, mikäli ryhmät täyttyvät.

Kiekkokoulun harjoitusaikoihin saattaa tulla kauden aikana muutoksia. Seura tiedottaa mahdollisista harjoitusaikataulujen muutoksista erikseen. Kiekkokoulu pelaajat lisätään seuramme sivuston Jopox palvelun pukukoppiin, jonka kautta tiedostamme toiminnasta kiekkokoulu ryhmittäin.

Aikuinen/lapsi -ryhmät

Aikuinen/lapsi -ryhmä on suunnattu 3-6 vuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat vanhemman apua ja läsnäoloa liikkumiseensa jäällä. Lapsensa kanssa jäälle tulevalla aikuisella pitää olla vähimmäisvarustuksena harjoitustapahtumissa luistimet, jääkiekkomaila ja kypärä. Ryhmän harjoittelussa harjoitellaan jääkiekon laji- ja pelitaitoja monipuolisesti pelien, leikkien, kisojen ja taitoratojen avulla. Aikuinen/lapsi -ryhmät harjoittelevat Hippoksen LähiTapiola Areenalla sijaitsevassa minihallissa kolmessa eri ryhmässä.

Aikuinen/lapsi -ryhmät ja harjoitusajankohdat:

Ryhmä 1 Myrskyt: Sunnuntaisin klo 9.30-10.30

Ryhmä 2 Hurrikaanit: Sunnuntaisin klo 10.30-11.30

Aikuinen/lapsi -ryhmiin otetaan korkeintaan 20 pelaajaa/ryhmä.


Kiekkokouluryhmä 3 : HYTÖSET (6-9v.)

Hytöset-ryhmä on suunnattu 6-9 vuotiaille lapsille, jotka pystyvät liikkumaan jäällä itsenäisesti ilman vanhemman läsnäoloa ja haluavat siirtyä seuraavaksi kaudeksi seuran junnu- tai harrastekiekkoon (U8-U12 juniorit). Ryhmän harjoittelussa harjoitellaan jo laji- ja pelitaitoja junnukiekosta (U8-U10 ja Tyttökiekko) tutuilla menetelmillä, joissa painopisteenä on lajitaitojen oppiminen pelinomaisessa harjoitteluympäristössä. Hytöset-ryhmä harjoittelee Hippoksen LähiTapiola Areenalla klo.09.30-10.30.

Hytöset: Sunnuntaisin klo 9.30-10.30

Hytöset -ryhmään otetaan korkeintaan 50 pelaajaa/ ryhmä.


Kiekkokouluryhmä 4: IMMOSET (4-6v.)

Immoset-ryhmä on suunnattu 4-6 vuotiaille lapsille, jotka pystyvät liikkumaan jäällä itsenäisesti ilman vanhemman läsnäoloa. Ryhmän harjoittelussa harjoitellaan jo laji- ja pelitaitoja junnukiekosta (U8-U10 ja Tyttökiekko) tutuilla menetelmillä, joissa painopisteenä on lajitaitojen oppiminen pelinomaisessa harjoitteluympäristössä. Immoset-ryhmä harjoittelee Hippoksen LähiTapiola Areenalla klo.10.30-11.30.

Immoset: Sunnuntaisin klo 10.30-11.30

Immoset -ryhmään otetaan korkeintaan 50 pelaajaa/ ryhmä.


Kiekkokoulun urheilutoiminta nojaa vahvasti seuran "Kutsu pelille"- valmennuslinjaukseen, joka käsittää koko seuran pelaajapolun Kiekkokoulusta U20-ikäluokkaan asti. Valmennuslinjauksessa on otettu huomioon nykyaikaisen taidon opettamisen mallit ja taidon opettamista lähestytäänkin non-lineaarisen pedagogiikan ja differentiaalisen harjoittelu- ja valmennustoiminnan kautta.

Kiekkokoulutoiminnan valmennuslinjaus:

Ihmisen valmentaminen

 • Lapsen luottamuksen kehittäminen innostavan, onnistumisen ja pätevyyden tuntemuksia antavan harjoitusympäristön kautta, sekä tasoharjoittelun avulla
 • Tehtäväsuuntautunut valmennus- ja motivaatioilmasto, jonka johdosta pelaaja oppii keskittymään yrittämiseen, oppimisprosessiin ja kehittymiseen
 • Pelaajan ajattelun taitojen kehittäminen kysymyksien avulla – valmennus ei anna valmiita vastauksia
 • Harjoitus- ja harjoittelukulttuuriin kasvattaminen
 • Monipuolinen harjoittelu lajiharjoittelussa
 • Painopisteenä taito- ja nopeusominaisuudet sekä havaintomotoriset taidot
 • Harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan huomioon pelaajan kehitysvaiheet
 • Monipuolisen harjoittelun avulla pyritään hyödyntämään pelaajan kehitysvaiheiden antamat mahdollisuudet ominaisuuksien ja elinjärjestelmien kehittämisessä.
 • Monilajiseen ja omatoimiseen harrastamiseen kannustaminen

Urheilijan valmentaminen

Jääkiekkoilijan valmentaminen

 • Harjoittelu- ja kilpailutoiminnan pitää olla pelaajaa innostavaa ja viedä häntä kohti lajirakkauden syntymistä
 • Harjoittelun painopisteenä lajitaitojen oppiminen pelien, leikkien ja kisojen kautta
 • Havainnointi ja päätöksentekotaidot mukana jokaisessa harjoitteessa
 • Lajitaitoharjoittelu on piilotettu harjoitteiden sekaan - Toistoja ilman toistoja
 • Harjoitusympäristöä muokataan nopeustaitavuuden ja havaintomotoriikan kehittämisen ehdoilla – Pelinomaisuus

JYP Junioreiden Kiekkokoulu – Enemmän kuin jääkiekkoa

Ilmoittautumisten vastaanotto ja lisätiedot:

Minna Maunonen
Toimistosihteeri
JYP Juniorit ry

minna.maunonen@jypjuniorit.fi
P. 040 743 4507