ERVEYSPALVELUJÄRJESTELMÄ

Täsmäohjeet tapaturman sattuessa löydät täältä: https://www.terveystalo.com/fi/asiakkaalle/asioint...

Meille on tärkeää tukea seuramme pelaajien terveyttä edistävää toimintaa opettamalla seuramme pelaajille terveiden elämäntapojen merkitystä. Tällä tarkoitamme pelaajan elämänhallinnan tukemista, joka tässä tapauksessa tarkoittaa siitä, että pelaajamme ymmärtävät levon, ravinnon ja harjoittelun merkityksen.

Ennaltaehkäisy on urheilemisessa ensisijaisen tärkeää. Loukkaantunut pelaaja ei kehity! Seurassamme harrastetaankin jääkiekkoa turvallisesti siten, että opetamme pelaajillemme, valmentajille ja vanhemmille ennaltaehkäisevän toiminnan merkitystä.

Terveyspalvelujärjestelmämme perusperiaate on se, että pelaajat pelaavat ja harjoittelevat aina terveenä. Jos pelaaja tuntee itsensä sairaaksi esim. valittaen selkäkipua, tulee pelaajan selvittää vanhempiensa kanssa vamman syy. Vanhemmat ohjaavat näissä tapauksissa pelaajan JYP Junioreiden yhteistyökumppanin Terveystalon vastaanotolle, jossa selvitetään kivun aiheuttaja.

Seuramme valmentajat on ohjeistettu siten, etteivät pelaajat saa harjoitella loukkaantuneena vaan pelaajalla tulee olla lääkärin tai fysioterapeutin lausunto siitä, miten ja mitä pelaaja voi harjoitella tai kuinka pitkään pelaajan tulee olla harjoittelematta. Toivomme, että pelaaja välittää hoidossa käydessään urheilemiseen vaikuttavat tiedot joukkueen valmennukselle / fysiikasta vastaavalle valmentajalle. Tällä tavoin turvaamme myös valmentajiemme oikeusturvan sekä pystymme parhaan kyvyn mukaan huomioimaan yksilöllisiä tarpeista harjoittelussa.

Tapaturman sattuessa JYP Junioreiden yhteydenotot Terveystalossa ottaa vastaan erikseen asioita koordinoivat urheiluseurakoordinaattorit. Pelaaja / perhe maksaa ensimmäisen lääkärikäyntinsä itse ja korvaus haetaan omalta vakuutusyhtiöltä. Muista ottaa mukaasi Kela-kortti asioidessasi Terveystalossa! Muista myös mainita JYP Juniorit -yhteistyöstä asiakaspalvelussa.

Pelaaja / perhe on itse vastuussa vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta. Tarkista kaikissa hoitotapauksissa vakuutuksesi kattavuus. JYP Juniorit ry ei erikseen vakuuta pelaajia. Helpoimmin hoidat harrastamisen kattavan tapaturmavakuutuksen kuntoon hankkimalla vakuutuksellisen pelipassin Jääkiekkoliiton kautta. Tällöin huolehdit samalla ostolla pelaajan lisenssistä (ts. luvasta pelata sarjapelejä).

Linkin vakuutuksellisen pelipassin / OP:n sporttiturvan tuoteselosteen löydät täältä KLIK

Terveystarkastukset

Aloitamme terveystarkastukset U14-ikäluokassa koska tässä vaiheessa pelaajien harjoitusmäärät ja harjoittelun luonne muuttuu entistä systemaattisemmaksi. Olemmekin halunneet varmistaa pelaajiemme terveydentilan tekemällä pelaajillemme terveystarkastukset seuraavasti:

U14-ikäluokka

Tässä ikäluokassa tehdään kaikille pelaajillemme toimintakykykartoitukset. Toimintakykykartoituksen tarkoituksena on tarkastaa pelaajan ryhti, nivelliikkuvuudet, mahdolliset alaraajojen pituuserot ja jalkateränryhti. Mikäli kartoituksesta löytyy jotain normaalista poikkeavaa, tehdään pelaajalle henkilökohtainen harjoitusohjelma. Harjoitusohjelmalla pyritään korjaamaan poikkeamat, jotta välttyisimme virheellisiltä nivelkuormituksilta ja tästä aiheutuvia rasitusvammoja.

Mikäli pelaajalta löydetään jotain poikkeavaa, menee tästä tieto aina vanhemmille ja valmentajalle. Näissä tapauksissa fysioterapeutti arvioi jatkohoitotarpeen ja mahdolliset kontrollit.

U16-ikäluokka + muut seuraan myöhemmässä ikävaiheessa liittyvät uudet pelaajat

Tässä ikäluokassa tehdään kaikille pelaajillemme lääkärintarkastukset. Lääkärintarkastuksessa pelaajilta otetaan sydänfilmi, verikokeet ja tehdään yleinen terveystarkastus, jossa määritellään pelaajan biologinen ikä. Tämän toimenpiteen tarkoituksena on pois sulkea mahdolliset sydänperäiset vaivat. Biologisen iän määrityksellä selvitetään mm. miten pelaaja voi harjoitella turvallisesti voimaharjoittelua.

Seuraan saapuvien U16 tai vanhempien juniorien tulee tehdä uuden pelaajan lääkärintarkastus tai todentaa aiemmin tehty lääkärintarkastus seuran urheilujohtajalle.