TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN

Jotta jääkiekkoharrastamisen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta, on vähävaraisille perheille tarjolla tukea lasten ja nuorten jääkiekkoharrastamisen kustannuksiin.

Jääkiekkoliiton tukihaku

Keväisin tukea voivat hakea vanhemmat pelaajat (ikäluokat U13, U14, U15, U16 ja U18) ja syksyisin nuoremmat (ikäluokat U9, U10, U11 ja U12). Jääkiekkoliiton tukihaku tapahtuu seuran kautta ja pelaajien perheitä informoidaan tukihaun ollessa ajankohtainen.

Tietoa Jääkiekkoliiton tukihausta jääkiekkoliiton nettisivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ.

Jyväskylä kaupungin ja SOS-Lapsikylän tuki

Jyväskylän kaupunki on aloittanut yhteistyön SOS-Lapsikylän kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että jyväskyläläiset perheet voivat vuodesta 2021 alkaen hakea SOS-Lapsikylän koordinoimaa Unelmista totta -harrastustukea. Tuki on tarkoitettu niille 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen haastavan taloudellisen tilanteen vuoksi. Tukea voidaan myöntää ohjatun ja säännöllisen harrastuksen osallistumismaksuihin. Ensisijaisesti tukea haetaan ottamalla yhteyttä koulukuraattoriin tai perhesosiaalityöntekijään, mutta perheet voivat jättää hakemuksen myös itsenäisesti osoitteessa https://www.unelmista.fi/.

Lisätietoa: Päivi Häikiö, projektisuunnittelija, puh. 040 550 2274, unelmista(at)sos-lapsikyla.fi

JYP Juniorit Tuki ry avustukset

JYP Juniorit Tuki ry tukee JYP Junioreiden vähävaraisia harrastajia avustuksin. Haettavat avustukset koskevat JYP Junioreissa harrastavia tai harrastamaan aikovia lapsia ja nuoria. JYP Junioreiden perheillä on mahdollisuus hakea avustuksia vuosittain syyskauden aikana. Tarkemmasta hakuajasta informoidaan joukkueita erikseen ja nettisivuilla haun ollessa ajankohtainen. Hakemukset toimitetaan JYP Juniorit ry:lle ja varsinaiset avustuspäätökset käsittelee hakuajan jälkeen JYP Juniorit Tuki ry hallitus. Avustushaku on suunnattu kaikille junioreille kiekkokoulusta U18-junioreihin.

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO jakaa junioriavustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen 80.000 €

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alainen Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimeentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat U9-U16. Tuki haetaan oman seuran kautta ja tukihaun ajankohdat ilmoitetaan seuran pelaajien perheisiin haun ollessa ajankohtainen.

Yhteyshenkilö ja lisätiedot:

Hanna Savander
toiminnanjohtaja
JYP Juniorit ry.
hanna.savander[at]jypjuniorit.fi
050-556 8896