JYP Juniorit ry, Team LKP ry ja Laukaan kunta yhteistyöhön
JYP JunioritJulkaistu: 24.06.2021 08.20

JYP Juniorit ry, Team LKP ry ja Laukaan kunta yhteistyöhön

JYP Juniorit ry, Team LKP ry ja Laukaan kunta ovat sopineet yhteistyöstä jääkiekkotoiminnan osalta Laukaassa. Yhteistyösopimuksella Team LKP ry:n jääkiekkotoiminta siirtyy JYP Juniorit ry:n alaisuuteen 1.8.2021 alkaen jatkuen edelleen Laukaassa.

Yhteistyöllä halutaan tarjota laukaalaisille lapsille ja nuorille mahdollisuus laadukkaaseen jääkiekkoharrastukseen oman kodin lähellä Laukaassa. Laukaan kunta sitoutuu tukemaan toimintaa Laukaassa tapahtuvan laukaalaisille kohdennetun jääkiekkotoiminnan osalta osapuolten yhdessä sopimin keinoin.

”Team LKP:lle on tärkeää, että lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet säilyvät lähellä kotia mahdollisimman pitkään. Jääkiekko lajina tarvitsee vahvoja resursseja. JYP Juniorit tarjoavat vahvat hartiat sekä hyvän imagon tämän tavoitteen toteuttamiseksi sekä toiminnan kehittämiseksi entistä laadukkaammaksi ja kestävämmäksi yhä suuremmalle harrastajajoukolle. Yhteistyö mahdollistaa myös aidon pelaajapolun tai seuratoimijana kehittymisen laatuseurassa” kertoo puheenjohtaja Ella Salmela Team LKP ry:stä.

JYP Juniorit on kehittänyt viime vuosina vahvasti junioritoimintaansa ja on tähänkin mennessä tukenut laukaalaista jääkiekkoa mm. taitovalmennusyhteistyön kautta.

”JYP Juniorit haluaa olla tukemassa entistä tiiviimmin laukaalaisen jääkiekkotoiminnan kehittymistä ja luoda missionsa mukaisesti edellytyksiä harrastaa jääkiekkoa sekä kilpa- että harrasteurheilutasolla. Uskomme, että Team LKP:n ja Laukaan kunnan kanssa aloitettavan yhteistyön myötä meillä on hyvät mahdollisuudet tarjota entistä laadukkaampaa jääkiekkotoimintaa laukaalaisille. Etuna yhteistyön tiivistymisessä on myös se, että meillä on jo nyt seurassa mukana laukaalaisia jääkiekon harrastajia, joille harrastus tulee nyt halutessaan lähemmäksi. Tulemme ilolla Laukaaseen”, sanoo toiminnanjohtaja Lauri Karhunen JYP Junioreista.

"Olemme JYP Junioreissa erittäin iloisia alkavasta yhteistyöstä. Haluamme panostaa ja kehittää laukaalaista lasten ja nuoren jääkiekkotoimintaa pitkäjänteisesti, toiminnan laatuun, iloon ja yhteisöllisyyteen perustuen. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme olla Suomen laadukkain jääkiekon junioriseura. Tätä visiota tavoittelemme myös Laukaassa", kertoo JYP Junioreiden puheenjohtaja Petri Puikkonen

Laukaan kunta näkee jääkiekon potentiaalin sekä kunnan elinvoiman että lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä kunnassa.

” Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi perustehtävistämme. Toivotamme JYP Juniorit lämpimästi tervetulleeksi Laukaaseen tukemaan meitä tässä. Uskomme että JYP Juniorit puhaltavat liekkiä laukaalaiseen jääkiekkotoimintaan ja nuorisourheiluun. Olemme innoissamme siitä, että nämä kaksi toimijaa ovat päätyneet ennakkoluulottomaan yhteistyöhön ja työskentelemään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Laukaan kunta haluaa olla tukemassa seurojen tekemäätyoötä omien mahdollisuuksiensa puitteissa”, sanoo sivistysjohtaja Jussi Silpola Laukaan kunnasta.

Asiaa on valmistelu noin puolen vuoden ajan yhteistyökeskusteluin, seurojen hallituksissa sekä Team LKP:n jäseniä sekä seuratoimijoita osallistaen. Alusta asti on käynyt selväksi, että kaikkien osapuolten yhteisenä intressinä on taata laukaalaisille lapsille ja nuorille paras mahdollinen kasvuympäristö jääkiekon harrastamiseksi. Tämä tavoite toteutuu tässä yhteistyön muodossa erinomaisesti. Nyt solmittu yhteistyösopimus kattaa Team LKP:n Laukaassa tapahtuvan kiekkotoiminnan vähintään JYP Junioreiden v. 2025 strategiakauden loppuun. Tuona aikana toiminta vakiinnutetaan. Toiminnasta tullaan käyttämään nimeä JYP Juniorit Laukaa ja Team LKP:n logo näkyy jatkossakin peliasuissa JYP-logon rinnalla.

1.8.2021 alkavan yhteistyön myötä JYP Juniorit Laukaan kiekkokoulutoiminnan ilmoittautuminen on heti avattu. Pääset tutustumaan kiekkokoulutoiminnan kuvaukseen ja ilmoittautumaan oheisesta linkistä: KLIK

Joukkuetoimintaan ilmoittautuminen JYP Laukaa U9/U10 KLIK ja JYP Laukaa U11/U12 KLIK

Team LKP ry (LKP=Laukaassa Kaikki Pelaa) on laukaalainen noin 400 harrastajan sekä 100 seuratoimijan juniorijääkiekko- ja jalkapalloseura jonka tavoite on synnyttää urheilullisia unelmia tarjoten hyvä kasvualusta näitaä unelmia kohti pyrkivälle. Toiminnan avainsanoja on kaikille kaikille, hauskaa, tunnerikasta, lähellä kotia, helppoa, turvallista, monipuolista ja kehittävää.

JYP Juniorit ry on Jyväskyläläinen noin 600 harrastajan sekä 200 seuratoimijan juniorijääkiekkoseura, jonka pelaajapolku kantaa nimeä ”Rakastu jääkiekkoon”. Seuran tavoitteena on olla Suomen laadukkain jääkiekkoseura ja tätä tavoitetta tukee Kutsu Pelille- valmennuslinjaus. Toimintaa ohjaavat arvot ovat kasvatuksellisuus, urheilullisuus, yhteisöllisyys ja pelaajalähtöisyys. Seura toimii alueellisesti merkittävänä liikunnan ja urheilun järjestäjä.