Koronaohjeistus harrastustoimintaan 20.8.2021
JYP JunioritJulkaistu: 20.08.2021 11.08

Koronaohjeistus harrastustoimintaan 20.8.2021

Koronaohjeistus 20.8.2021

Kausi 2021-2022 on jo hyvin päässyt alkuun, mutta olemme edelleen valitettavasti tilanteessa, jossa koronavirustilanne ei ole hellittänyt. Virustilanteen vaihdellessa eri sairaanhoitopiireillä on oleellista, että muistamme jokainen omassa roolissamme noudattaa viranomaisohjeita viruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi. Edellisen kauden pohjalta olemme oppineet jo toimintatapoja, joista on hyvä pääasiallisesti jatkaa.

Seurana seuraamme aktiivisesti voimassaolevia määräyksiä, suosituksia ja ohjeistuksia (AVI, Jyväskylän ja Laukaan kunnat sekä lajiliitto) ja viestimme aina joukkueita ja perheitä, mikäli toimintamme kannalta tulee huomioida konkreettisesti virusta ennaltaehkäiseviä toimia eri tavoin.

20.8.2021 voimassaolevat määräykset, suositukset ja ohjeistukset, joita seura toiminnassaan toteuttaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI):

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69915733?fbclid=IwAR1Y8HsX1abIy7ScYPjkqtLAdoa74c_qrheHKs2WfIYuEKd3QxYyot4OXBM

Suomen Jääkiekkoliitto:

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/koronavirus/item/6001-ohjeistus-jaahalleilla-toimimiseen-harjoituksissa-ja-peleissa-syyskauden-2021-kynnyksella

Pääkohdat junioritoimintamme kannalta:

  • Kaikenikäisten harrastustoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa ilman rajoituksia
  • Maskipakko yli 12-vuotiaille sisätiloissa sekä ulkona sellaisissa tilanteissa, jolloin turvavälejä ei voida järjestää (urheillessa, valmentaessa, pelaajapenkillä ja pukukopissa ei tarvitse ei tarvitse käyttää maskia)
  • Otteluiden katsominen paikan päällä sallittua varmistaen kuitenkin maskin käyttö ja 2 metrin turvavälit
  • Huolehditaan jatkuvasti kunnollisesta käsihygieniasta

Lajikohtaisiin erityishuomioihin koskien jäähalleilla toimimista harjoituksissa ja peleissä, voi perehtyä yllä olevasta Jääkiekkoliiton ohjeistuksesta.