Hippoliigan pelitapahtumien ohjeistus

Hippoliigan pelitapahtumien ohjeistus 2019-2020

Pelitapahtumat

Pelipäivän ensimmäiset joukkueet laittavat välilaidat paikoilleen yhteisvastuullisesti ja pelipäivän viimeiset keräävät laidat pois. Pelikiekot löytyvät Buugin pelitapahtumissa tuomarikäytävällä olevista peltikaapeista. Koodi peltikaapin lukkoon toimitetaan joukkueiden vastaaville. Muualla järjestettävissä pelitapahtumissa järjestävä seura hoitaa pelikiekot paikalle. F1 sarja pelataan mustilla kiekoilla. F2- ja G- sarjat pelataan sinisillä kiekoilla.

Ottelujärjestelyjen vastuut menevät otteluohjelman mukaisesti. Pelinohjauksesta vastaa otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue ja ajanotosta vierasjoukkue Jokaisessa ottelussa pitää olla paikalla vähintään yksi ajanottaja, joka huolehtii vaihtojen pituuksista ja niiden ilmoittamisesta, sekä pelinohjaaja, joka huolehtii pelin sujuvuudesta ja järjestyksestä kaukalossa. Peliryhmien toimihenkilöillä on vastuu ottelutapahtuman sujuvuudesta. Jyväskylän ulkopuolisissa pelitapahtumissa paikallinen seura voi pitää tapahtuman aikana kioskitoimintaa F1, F2 ja G1 sarjoissa. Buugin pelipäivätapahtumissa ei ole mahdollisuutta pitää kioskia.

Tekojäillä pelattavien F-sarjojen 5 vs. 5 pelitapahtumissa molemmista joukkueista tulee yksi pelinohjaaja. Pelinohjaajat myös huolehtivat ajanotosta ottelun aikana, ellei toisin mainita. Pelivuoron joukkueiden toimihenkilöt/vanhemmat huolehtivat, että välilaidat ja maalit saadaan paikalleen mahdollisimman nopeasti.

Pelivuoron jälkeen pelivuorolla pelanneiden joukkueiden toimihenkilöt/vanhemmat huolehtivat välilaitojen ja maalien siirtämisestä jäänajon ajaksi, jonka jälkeen seuraavaksi aloittavien peliryhmien toimihenkilöt huolehtivat välilaitojen ja maalien laittamisesta paikalleen.

Pelisäännöt otteluissa

Aikataulu ja ohjeistus:

F1, F2 ja G1:

Kaukalo jaetaan kahteen (2) osaan välilaidoilla punaviivan kohdalta.

Joukkueet pelaavat vastakkain 4 kenttäpelaajalla ja 1 maalivahdilla.

Ottelut pelataan sinisellä kiekolla F2- ja G1 -sarjassa ja mustalla kiekolla F1 -sarjassa.

G -sarjan otteluissa käytetään leijonaliigamaaleja ja F -sarjoissa normaaleja jääkiekkomaaleja.

Kaukalossa pelaa aina samanaikaisesti 4 joukkuetta, kaksi joukkuetta molemmilla kenttäpuoliskoilla. Jos ryhmät eivät mene tasan ja pelipäivän viimeisellä jäävuorolla on kaksi joukkuetta, niin joukkueilla on mahdollisuus pelata isolla kentällä joukkueiden valmentajien yhteisellä päätöksellä.

Joukkueet pelaavat pelipäivien ottelunsa peräkkäin. Jokainen joukkue pelaa kolme 30 minuuttia kestävää ottelua (juokseva aika). Jokaisen ottelun jälkeen vaihdetaan vastustajaa. Jokaiselle peliryhmälle tulee ottelutapahtuman aikana kolme (3) ottelua. Ensimmäisen ja toisen peli jälkeen pidetään 5 minuutin tauko ja vaihdetaan vastustajaa. Kolmannessa otteluparissa ottelut pelataan jäävuoron loppuun asti.

Jokaiselle pelivuorolle on varattu kaksi (2) tuntia jääaikaa, jonka puitteissa ottelut pitää saada toteutettua yllä mainitulla tavalla. Kolmannen ottelun jälkeen tapahtuva jäänajo (10min) on laskettu mukaan pelivuoroon.

F1, F2 ja G1 sarjoissa vaihdon pituus on kaksi (2) minuuttia juoksevana aikana. Vaihdot kuulutetaan ajanottajan toimesta (summeri, pilli).

Pelisäännöt F1, F2 ja G1

Otteluissa ei ole jäähyjä. Selkeistä vahingoittamisyrityksistä (mailalla lyömiset, kovat taklaukset, kampitukset ym.) pelaaja ohjataan pelinohjaajan toimesta suoraan vaihtoaitioon valmentajan puhuteltavaksi. Pelinohjaaja viheltää pelin poikki ja ohjaa rikkoneen pelaajan suoraan vaihtoaitioon.

Pelinohjaajan, tai valmentajan päätöksellä, pelaajan selkeistä sääntörikkomuksista on valmentajan jätettävä pelaajalta vähintään yksi (1) vaihtokierros välistä. ”Jäähyllä” oleva pelaaja suorittaa jäähynsä omassa vaihtoaitiossa ja peliä pelataan edelleen neljällä (4) kenttäpelaajalla. Valmentajilla on vastuu pelaajien käyttäytymisestä kaukalossa otteluiden aikana. Toistuvista vaarallisista rikkomuksista, pelaaja voidaan poistaa pelitapahtumasta valmentajan, tai pelinohjaajan päätöksellä.

Ottelut aloitetaan ”keskiympyrästä”. Maalien jälkeen nopea aloitus ”keskiympyrästä”.

Maalivahdin torjuttua kiekon sulkemalla kiekon haltuunsa, kiekko siirretään mahdollisimman nopeasti torjunnan tehneen joukkueen maalin taakse oman joukkueen pelaajan toimesta (F-sarja) tai pelinohjaan (G-sarja), josta kiekollinen joukkue jatkaa pelin pelaamista. Pelinohjaaja ohjaa laukauksen tehneen joukkueen pelaajat siirtymään n. viiden (5) metrin päähän kiekollisen joukkueen maalin edustalta. Kiekoton joukkue jatkaa pelaamista kiekollisen joukkueen lähdettyä liikkeelle maalin takaa.

Otteluissa viiden maalin eron jälkeen, häviöllä oleva joukkue voi ottaa viidennen kenttäpelaajan kentälle. Kymmenen maalin eron jälkeen häviöllä oleva joukkue ottaa kuudennen kenttäpelaaja kentälle jne. Jos häviöllä oleva joukkue kaventaa maalieron neljään (4) maaliin, niin pelaaminen jatkuu normaalisti neljällä (4) kenttäpelaajalla.

Seurojen velvollisuus on kouluttaa pelinohjaajia toimimaan Hippoliigan pelitapahtumissa edellä mainitulla tavalla.

Yleinen toimintatapa joukkueiden toimihenkilöillä ottelutapahtumissa

Joukkueet pyrkivät peluuttamaan tasavahvoja joukkueita. Joukkueiden valmentajat pyrkivät peluuttamaan tasavahvoja kentällisiä ja pelaajia toisiaan vasten.

Pelinohjaajien toiminta aloituksissa ja ohjaamisessa pitää olla selkeää ja ripeää.

Ottelun kellottaja huolehtii vaihtojen pituuksista ja jokaisen vaihdon pituus on aina sen hetkisestä pelitilanteesta riippumatta kaksi minuuttia.

Ottelutapahtumissa toimivilta toimihenkilöiltä (valmentajat, huoltajat, pelinohjaajat ja ajanottajat) edellytetään urheilun arvomaailmaan sopivaa käyttäytymistä. Joukkueiden toimihenkilöillä on myös vastuu huolehtia, että myös pelaajien vanhemmat käyttäytyvät katsomossa urheilun arvomaailman mukaisella tavalla.

Hippoliigaan osallistuvilla seuroilla on velvollisuus kouluttaa Hippoliigassa toimivat pelinohjaajat ja ajanottajat pelitapahtumia varten.

JYP Juniorit:

JYP Juniorit huolehtii Hippoliigan otteluohjelman tekemisestä. Hippoliigaa varten varattujen jäävuorojen maksut lähetetään seuran toimistolle, jos Hippoliigaan osallistuva joukkue on tehnyt jäävarauksen. JYP Juniorit maksaa Hippoliigan jääkustannukset yhteisesti kerättävästä rahasta, jonka jokainen sarjaan osallistuva peliryhmä maksaa seuralle kauden aikana jäävuorojen maksuina. JYP Juniorit laskuttavat myös jokaisesta peliryhmästä 160€ hintaisen sarjamaksun. Sarjasta tiedottaminen on JYP Junioreiden vastuulla ja seuran nettisivuilta löytyy päivitetty Hippoliigan otteluohjelma.


   
Lisää uutisia
JYP Juniorit
«  Heinäkuu   »
Kategoriat