Olympia- ja A-maajoukkuerahaston tukihaku U9-U16-ikäluokille
JYP JunioritJulkaistu: 21.12.2023 15.10

Olympia- ja A-maajoukkuerahaston tukihaku U9-U16-ikäluokille

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO jakaa junioriavustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen 60 000 €

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alainen Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2023.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimeentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista keväällä 2024. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat U9-U16.

Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta seuran yhteyshenkilön kautta.
Hakuaika on 18.12.2023 – 15.1.2024. Hakuajan umpeutumisen jälkeen tulevia hakemuksia ei käsitellä.

Haku tapahtuu seuraavasti:

1.Lapsen huoltaja täyttää seuralle tukihakemuksen https://forms.gle/E6XNH7HekGbNhkKK9


Hakemuksessa kysytään seuraavat tiedot:

  • Haettava tuki (ikäluokka U9-U16)
  • Pelaajan nimi
  • Pelaajan syntymävuosi
  • Talouden nettotulot/kk (alle 2000 €, 2001-4000 € vai yli 4001 €)
  • Tuleeko perheestä useampi hakemus
  • Onko pelaaja saanut tukea Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2023
  • Pelaajan huoltajan perustelut (lyhyt perustelu miksi perheen tulisi saada tukea)

2.Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla.

Hakemukset käsitellään tammikuun 2024 aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille helmikuun ensimmäisellä viikolla (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä). Tuet maksetaan seuroille, jotka ohjaavat summan tukia saaneiden junioreiden kausimaksuihin.

Avustusten kokonaismäärä on 60 000 € ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2023.

Lisätiedot: Hanna Savander, hanna.savander@jypjuniorit.fi

…………………………………………………………………………………………………………

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallintoa hoitaa Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys).

Rahaston alkupääoma oli 250 000 euroa. Suomen miesten Olympia-joukkue sai summan sopimuksen mukaisesti bonuksena Suomen Jääkiekkoliitolta Torinon 2006 Olympialaisten hopeamitalista. Viimeisimmät lahjoitukset ovat tulleet Olympialaisissa 2022 kultaa voittaneelta joukkueelta sekä vuoden 2023 MM-kisajoukkueelta. Pääomalahjoitukset ovat olleet kaikkiaan yhteensä 1 022 705 €. Tähän mennessä rahastosta on jaettu avustuksina yhteensä noin 935 000 €.

Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää maajoukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.